mandag den 28. maj 2012

Memorial Day at USS Midway

Mandag d 28. maj var det Memorial Day, så jeg besluttede mig for at tage en tur på USS Midway- et stort gammelt krigsskib, der ligger i San Diego Harbour.



Det rum, hvor ankeret blev hevet op og ned. Selvfølgelig var der dekoreret med "Navy pride" rundt omkring.











Røremaskine, der var lige så stor som mig. Den skulle så også producere brød til de 4500 mand, der var om bord...


Eftersom det var Memorial Day var der rigtig mange veteraner rundt på skibet som stod klar til at fortælle om deres service.
Jeg faldt i snak med to navy'er som havde fløjet helikopter sammen i flere år. Virkelig spændende!





USS Midway ligger stort set lige midt i byen- højhusene fra downtown er kun fem minutters gang derfra.
Hele dækket var fuld af forskellige flyvemaskiner, og mens jeg snakkede med de to veteraner kom der tre flyvende over os som opvisning; "These are the planes we practiced in!!"


Ved siden af skibet står denne skulptur som mindesmærke
over de mange soldaters tjeneste

Der er også modstand mod krig, selv blandt amerikanerne. Det fik jeg et tydeligt tegn på, da jeg kom af USS Midway. Organisationen Veterans for Peace har opstillet 235 kors; et for hver af de soldater fra Orange County og San Diego, der har mistet livet i krigen i Afghanistan og Irak. Jeg fik en rigtig fin snak med the president af deres afdeling her i San Diego; jeg ved godt, at amerikanerne ikke allesammen er krigsliderlige, men snakken gav lidt et andet syn på, hvordan amerikanerne også ser krigene.

søndag den 27. maj 2012

Almost Memorial Day..

Søndag stod den på en god gammeldags middags-brandert. Vi mødtes seks tøser på en bar og fik os de første øl- 750 ml's dåser. Så kan man godt gå hen og blive lidt tipsy!
Ud på eftermiddagen blev vi hentet og kørt op til drengene (ja, service-niveauet er sgu højt engang imellem!) for at fortsætte festen der.


Det var Memorial Day Weekend (søndag var dagen før Memorial Day, så alle havde fri om mandagen), ergo festede alle naboerne også! Så vi endte med at flytte festen til naboens hus. Endnu et stort et af slagsen!





 Virkelig lækker dag med lidt sol, øl og godt selskab!
 Det hele blev sluttet af med fyrværkeri-show. Hver aften her om sommeren har Sea World åbenbart fyrværkeri- slet ikke dårligt!

Coronado Island

I går gik turen et smut til Coronado Island - en af de ting jeg ikke havde nået i løbet af semestret, men som jeg alligevel virkelig gerne ville.

Coronado er en ø, der ligger lige ud for downtown. Den huser ca 24.000 mennesker, hvoraf rigtig mange er militærfolk- det vrimler med gravide kvinder og børnefamilier, men et par enkelte unge mænd er der da også at finde ;)



Til stranden det gik, for Coronado Island er blevet kåret til den bedste strand i USA!
Og det levede op til sit ry, der var virkelig lækkert!

 Hotel del Coronado er fra 1888 og var i sin tid det største resort i verden. Det er bygget udelukkende i træ, er historical landmark og kendt fra flere film. Det har været gæstet af diverse præsidenter og kendisser i tidens løb - og er meget smukt!

Coronado er forbundet til fastlandet via en 61 m høj bro.
Den er bygget så navy'ens skibe kan sejle under og ind til deres base i havnen og ved Coronado.

Broen har for resten fem kørebaner; to til hver retning, og én som kan skiftes afhængig af trafikken.

(og nej, det er desværre ikke mig der har taget billedet)



Vi kørte også et smut gennem downtown for at vise Marilena (Sonja's veninde) hvordan der ser ud.
Jeg ser ikke downtown som noget specielt; det er hovedsagligt et business district, men nogen steder er der nu meget hyggeligt alligevel!

lørdag den 26. maj 2012

Mail, mail, mail

Jeg har været så heldig at modtage en del post herovre - og jeg bliver bare i SÅ godt humør af det!
Mailman David bliver altid lidt mere populær, når han har noget med til mig. Det bliver helt trist at komme hjem til det danske postvæsen- de er sgu så kedelige! Her får man altid en hilsen og en lille snak :)

 David, som ret hurtigt fik en stjerne i min bog!

Her er lidt af, hvad jeg har modtaget:
Min smukke kusine Matilde og hendes mand Lauge sendte mig et 'det er
allerede et år siden vi blev gift'-kort- med tilhørende sladder og lakrids!
Det skal for resten siges, at mine tyske veninder ikke bryder sig om hverken SuperFlyers eller Dracula-bolsjer; alt det lakrids var slet ikke dem- ergo: så kan jeg med god samvittighed beholde det for mig selv!

 Kun én person jeg kender pakker ved enhver lejlighed tingene ind: søster Fie :)

Jeg har fået en del breve, og desuden også pakker fra mine forældre og fra Mille. Sidstnævnte ved jeg med sikkerhed, at der ikke findes billeder af, den indeholdte nemlig Haribo Click Mix: og det røg altså før jeg fik fundet mit kamera frem!

Pointen: tusind tak for pakker og post! Det er en god lille reminder på, at der også er noget derhjemme, der virkelig er værd at vende tilbage til! :)

I dag har vi godt vejr igen, så turen går muligvis et smut til Coronado Island. Let's go to the beach!

fredag den 25. maj 2012

Vegas baby!

Vi flyttede i fredags, og lørdag morgen gik turen til Las Vegas - hvor vi samledes 14 tøser! Ret imponerende!
Alle os danske tøser, der har boet sammen fik det til at passe, så vi alle var i Vegas på samme tid, derfor var det ikke helt et farvel da vi flyttede ud, men et "vi ses om et par dage". Efter en køretur på cirka 5 timer ankom vi til Hotel Riviera og checkede ind.




First action: fyld minibaren op med medbragte øl













 Pigerne jeg boede med.
Ved siden af mig er Marilena, som er Sonjas veninde hjemmefra. Ellers er det Sonja og Loui.


Vegas er jo en by, der lever af gambling og natteliv- så det forsøgte vi os med!




Størstedelen af os tøser, der boede på hotel sammen (der mangler vist tre på billedet). Ellers boede de andre danske tøser på den anden ende af strip'en. Og ja, vi måtte altså have en tur i limo, just because we could!



Loui kendte én, som kendte én- og det skaffede os hurtigt ind på en klub med fri bar i et par timer. Se dét er noget sådan en flok tøser godt kan lide!

Night view of Las Vegas

Efter en gigantisk brunch med champagne og hele svineriet søndag formiddag (gud, hvor spiste vi altså vanvittigt meget, det var helt sindssygt!) besluttede vi os for en tur ved poolen. Bare ikke vores egen pool.
Turen gik til hotel Bellagio, og her på billedet er noget af, hvad vi så på vejen gennem hotellet. Der var desuden en kæmpe chokolade-fontæne!

Liggestole-land.
Det var et ret stort område omkring de to pools og der var plastret til med liggestole og sollystne folk!

Men ærligt, det var så varmt, at jeg ikke kunne holde ud at være i solen, så jeg lå i skyggen næsten hele tiden..

For dem med finanserne i orden kan man leje en lille pavillon med tv og sprinklere; så kan man ligge der med udsigt til poolen, se sin yndlingsfilm med en drink i hånden mens man bliver sprinklet med fint, køligt vandstøv. Ikke det dårligste i verden her!
For os fattige studerende var poolen the place to be- slet ikke det dårligste i verden her!




.. og vi drikker øl på gaden! Det skulle lige gøres, for det er forbudt her i Californien- men Nevada er en anden sag.

Gæt hvem der vandt 15 Dollars i første forsøg?! Jah, når man ikke har held i kærlighed har man vel held i spil, som min mormor ville have sagt!

Vi holdt os mest til de enarmede- alt det dersens Blackjack og Roulette har jeg slet ikke forstånd på (eller råd til)!
























Efter lidt gambling gik turen til Lavo, hvor vi fik danset gevaldigt igennem! Derfor måtte stiletterne af så snart vi ramte vores eget hotel.

Lavo blev for resten lige gæstet af The Wanted (et upcoming band der rå-hitter lige nu)- ret blæret!

Vegas er ikke den mest spændende by om dagen; der sker next to nothing! Men vi fik da gået en tur til The Venezian, et hotel, der er udsmykket som om man er i Venedig! Det er ret sejt og imponerende. Vi så desuden springvandet ved Bellagio, som hver halve time 'springer' i takt til et stykke musik- det er virkelig fint!

Mandag formiddag stod den på morgenmad med tøserne fra Felspar St+ Rikke Valsted. Det betød også det første farvel for mit vedkommende. Av, det var altså med en klump i halsen og en tåre i øjenkrogen, at jeg satte mig i bilen og forlod Vegas!

torsdag den 24. maj 2012

I'm still here!

Jeg har ikke ligefrem fået blogget så meget på det sidste - men der er en grund: jeg har travlt! Som sædvanlig går tingene meget stærkt herovre. Jeg trænger snart til en dag, hvor det bare handler om at lave ingenting. Det er stærkt undervurderet!

Lørdag, søndag, mandag gik som sagt i Las Vegas. Jeg glemte mit kamera, så venter lidt på billeder fra de andre tøser- men så skal jeg nok vise dem!

Lige nu er jeg tilbage i San Diego, hvor jeg bruger det meste af min tid med Sonja og hendes veninde som er på besøg hjemmefra. Jeg bor stadig på Felspar St, men på den anden side af vejen, hvor jeg har lejet en venindes værelse efter hun er taget hjem. Det er meget spartansk her; en madras på gulvet og tomme vinkasser som borde. But it works!


Har lige været et smut i Las Americas og bruge (alt for mange) penge. Jeg fik slæbt tre par sko med hjem, godtnok er det ene til min søster- men det hjælper jo ikke på, at jeg i forvejen har overvægt på mine kufferter! What do I do?! Gode forslag modtages med kyshånd..

Min kære rygsæk er stoppet til randen.. Ellers har jeg investeret i en ny kuffert (som jeg i sidste øjeblik måtte op og bytte til nummeret større), som også er godt fyldt.. av av!

Hører det gode vejr er kommet til Danmark- dejligt! :)

fredag den 18. maj 2012

Bye bye SDSU!

I dag var dagen hvor vi flyttede. Ikke en specielt glædelig dag, må jeg sige. Så i stedet får I lidt billeder fra campus! Udflytning kan jeg fortælle om en anden dag, men jeg lover, at den involverer både alt for små kufferter og overvægt..

I tirsdags havde jeg som sagt min sidste eksamen, hvilket betød et farvel til tiden som studerende på SDSU. En smule vemodigt!

Det er et helt fantastisk campus med virkeligt gode faciliteter - på alle måder langt bedre end ASB derhjemme. Jeg elsker, at der er så mange grønne områder!

Jeg tog lidt billeder før jeg smuttede helt.
Turtle Pond

 Masser af skildpadder og koi'er

The Walkway som leder ned til Hepner Hall.
Hver torsdag er der et stort Farmer's Market med alt mulig lækker mad

Hepner Hall, som er skolens vartegn


Boghandlen har mere end bare bøger.. Det her er kun cirka halvdelen af deres udvalg af tøj og merchandise! Alle studerende gør rigtig meget i at gå i tøj med skolens navn og logo; her er det ikke unormalt at gå i skole i sweatpants. De gange jeg har gjort det på ASB har jeg ellers følt mig meget udenfor!
 Det store bibliotek med fantastiske studiepladser, og der er altid en plads at finde! Meget anderledes end ASB, der har cirka 25 pladser på læsesalen, som er fuldstændig umulige at få fat i. På SDSU er der både stillepladser, arbejdsområder til grupper, og almindelige områder med studiepladser, hvor man stadig må læse. Der er endda et område, der er åbent 24/7!



I den nye del af biblioteket, Love Library, er der en god del lænestole. Gid jeg ku få sådan en med hjem! Det er fantastisk at få en lille lur i sådan en!

Kuplen over Love Library - skønt at få så meget dagslys ind på biblioteket!
Lænestolene står fordelt rundt tæt under kuplen

Endnu et af mine favorit-steder! Når man går gennem Hepner Hall kommer man til denne Mediterranian Garden med den lille fountain. Her kan man godt ligge en times tid just to soak up the sun! Det er også her Sonja og jeg har nydt hjemmelavet iced chai latte og lært hinanden at kende. Gode minder!



Bye bye dear San Diego State, og tak for denne gang!
Måske har jeg fortalt det, men SDSU er faktisk det campus i USA der har allerflest soltimer. Rejt sejt! Men det er heller ikke løgn, for der er altid godt vejr på campus!

torsdag den 17. maj 2012

Summer vacation!

I går blev jeg færdig med min sidste eksamen i Nonverbal Communication, og er derfor færdig som studerende på San Diego State University. Mærkelig følelse! Nu går jeg bare tilbage til at være kedelig dansk studerende på BSS, Aarhus Universitet.
Jeg tog lidt billeder af campus, men er kommet til at lægge kameraet i en venindes taske. Så det befinder sig nu i hendes lejlighed ved campus!

Men traditionen tro skulle den have gas på Taco Tuesday. Det var jo den sidste af slagsen, sådan rigtigt, i hvert fald. Last Taco Tuesday. Av av. Det skulle jo blive et brag!

Vi samlede en ordentlig tropfuld til at spise tacos, og da klokken slog "nu får i stempel, så i kan komme ind på Typhoon igen", smuttede vi over til os selv. Et lille middle party var vist på sin plads! Et middle party (vores eget nye udtryk) er festen i vores hytte, mellem tacos på Typhoon og når man går tilbage til Typhoon og fester igennem.

Og det var sgu en fest! Vi havde inviteret en masse af vores venner og naboer til at komme forbi, så hytten var godt fuld!
(og ja, nu kommer der en masse billeder af en flok mennesker-
men de fortjener at blive vist allesammen!)


 Fire tyske tøser; Tabea, Alexa, Tanja's veninde (som jeg ikke husker navnet på), og Tanja

 Rikke & Rikke





Chrissie up for partying!












Danske Helle og Ann-Brit










Sonja og jeg..



... getting sentimental!
Det rammer virkelig i de her dage, at nu er det hele snart slut og mange af os skal skilles.
Sonja og jeg bliver begge i San Diego indtil slutningen af maj- men der er alligevel kun små 14 dage til!
 Loui og Thorben mødte Hr Jäger!







Ingen amerikansk fest uden..
Jello shots! Drengene havde lavet 150 af slagsen og låst sig ind i huset til vi kom tilbage fra Typhoon. Så vores køleskab lignede på ingen måde sig selv!

Bestem selv lækkerheds-faktoren af Jello shots på billedet nedenunder!

Det var en virkelig sjov fest!
Indtil der altså kom en meget stor mand og agerede vores land lord- og meget bestemt fik lukket festen og truet med diverse bål og brand. Så det krævede lige et opkald til vores rigtige udlejer, Nancy, som havde sendt denne dersens mand ud til os, i dag. Og det krævede lidt forklaring at fortælle, hvorfor vi havde fest, når der meget tydeligt står på vores lejekontrakt, at det må vi ikke! Men altså, jeg fik da forklaret det så godt, at vi i det mindste hverken fik bøde eller blev smidt ud. Well, well, shit happens!

Men festen fortsatte da så bare på Typhoon i stedet ;)

Chris og jeg skulle have samtaler om at blive instruktors over Skype kl 5.40 i morges. Av av, det var sgu ikke et pænt syn!