tirsdag den 31. januar 2012

Fuld vogn i Walmart

Jeg har snart fødselsdag... ergo skal der handles ind! Og det er jo en god undskyldning for at tage en tur i vores "lokale" Walmart- det tager altid længere end man lige regner med..

Rovet fra Walmart
(jeg er virkelig glad for, at det er SU-dag i dag...)

Torsdag på min fødselsdag skal der ikke ske det helt vilde; jeg satser på at bage amerikanske pandekager til morgen og til aften skal vi en tur i byen (det er jo perfekt, at have fødselsdag på en Thirsty Thursday!).
Fredag skal vi holde barbeque, hvor jeg har inviteret nogle af de tyske piger jeg snakker med- flere af dem skal måske til LA, så nu må vi se hvor mange, der kommer.

Jeg tog gladeligt bagsædet, da jeg blev fodret af med en lille is :)

mandag den 30. januar 2012

Mandag morgen

Da jeg åbnede min mail i morges lå det her og ventede på mig:
Så kan man ikke blive i andet end godt humør :)

lørdag den 28. januar 2012

Whale watching.. without the whales

Fredag besluttede vi os for at forsøge os med at spotte hvaler.
Ikke af den menneskelige race, vel at mærke.

I San Diego er der "hval-sæson" i januar, hvor hvalerne vandrer (vandrer sådan nogen, eller hvad er det egentlig de gør?) forbi Californiens kyst for at skulle op og føde deres kalve. Vi kørte til Point Loma, som er et kendt udsigtspunkt i Cabrillo National Park, der ligger i Californiens sydlige 'spids'. Her er der efter sigende de bedste muligheder for at se hvaler...
Det gjorde vi ikke! Til gengæld så vi så meget andet! Egentlig er jeg ikke sikker på, hvad jeg havde forventet, men området er vanvittigt smukt!

Point Loma i Cabrillo National Park

Der var udsigt helt ned til San Diego Down Town
(San Diego har for resten ikke særlig mange højhuse- eller altså, de har ikke skyskrabere som vi ellers kender dem fra store amerikanske byer; man må ikke bygge så højt her, for ellers kan flyene ikke lande her - lufthavnen er meget tæt på down town)

Det var ærlig talt en kold fornøjelse; der var ret windy

Billederne viser egentlig slet ikke, hvor smukt der egentlig var!
Det viste sig oven i hatten, at Fort Rosecrans National Cemetery lå på vejen til nationalparken. Så der stoppede vi ind. Chris og jeg har snakket om, at vi gerne ville derud - men jeg var på ingen måde forberedt på, hvor stor den er.
Fort Rosecrans National Cemetery er en national kirkegård for krigsveteraner og soldater, der er faldet i krig. Deres ægtefæller må også blive begravet der. Den blev grundlagt i 1882 - og den er kæmpestor! Den strækker sig over et meget stort område og der er udkig til vandet næsten uanset hvor du er.


Det var lidt underligt sådan at gå og beundre en kirkegård, men det var også svært at lade være. De lange rækker af hvide marmorsten. Snor-lige. Ikke så mange dikke-darer, bare en sten.
På hver eneste sten står der, hvilke krige den begravede har tjent i.


Der er begravet 101.079 mennesker på Fort Rosecrans.
Det er et tal jeg slet ikke kan forholde mig til.


Friday Night Barbeque at Felspar
Til aften blev vi enige om at få den dersens barbeque afprøvet. Det har imidlertid vist sig, at gas-grillen ikke duer, så den var dømt ude til fordel for en god gammeldags kulgrill.
Ann-Brit og jeg blev enige om at gøre et forsøg på at få gang i dyret. Og det lykkedes! (hvilket jeg faktisk er lidt stolt af!) Det tog en del tændvæske, et tilbud om hjælp fra naboen (som vi dog ikke benyttede os af), men til sidst var der godt liv i den.

Ren glæde, at der gik ordentlig ild i lortet!

Jeg stod for at grille kød mens der blev lavet bønnesalat med bacon, dressing og krydderfritter i køkkenet. Vi fik både koteletter, kylling og pølser - og sluttede naturligvis af med ristede skumfiduser!

Det er egentlig den første aften herovre, hvor det har været varmt nok til at sidde ude. Det var sådan ligesom en god dansk sommeraften.
Det var simpelthen så hyggeligt og rart, og bare helt igennem det jeg havde lyst til.

Hører, der er sne og frost derhjemme. Det er ret svært at forholde sig til når man render rundt i shorts og forsøger at undgå at blive solbrændt..

- Rix <3

torsdag den 26. januar 2012

Sund, sund... usund!

OK, en gang i mellem skal man have lov til at synde lidt.. så det har vi gjort!

Banana pancakes med chocolate chips


Indrømmet.. det er vores aftensmad ;)
Jeg løber en tur.... i morgen

Jeg skulle et smut i brugsen for at hente sukker - men der er ting, jeg ikke kan stå for!


Det har været fantastisk vejr de sidste par dage! Som i "Fuck, jeg ligner jo Rudolf" da jeg vågnede i morges. Ups!
Et blik fra SDSUs hovedindgang, Hepner Hall

onsdag den 25. januar 2012

Skolestart

Min dag startede med en løbetur langs vandet - love it! Store bølger og masser af surfere, der lå og padlede rundt.

Jeg har fået nye løbesko!

Det er eftermiddag her i San Diego, og den første dag med læsning og skole-forberedelser er ved at være slut.

Egentlig startede skolen jo for en uges tid siden, men det er først nu, at mine fag og mit skema er ved at være på plads. Det har været en proces med en del op- og nedture!
Men det her er, hvad jeg nok ender ud med:

- Management & Organisational Behaviour
Absolut den særeste underviser- egentligt bryder jeg mig overhovedet ikke om ham, men men. Han er iraner og er ikke så god til engelsk, og da han sagde "You can only use juno's" gentagne gange var jeg pænt forvirret.. 'Juno's' er åbenbart hans måde at sige 'journals' på- så ved man dét!
- Communication & Community
Den vildeste underviser! Han er så sjov og joker så snart han kan komme til det. Han er ikke professor, men 'bare' master, og derfor må vi kalde ham 'Master Rapp' (Rapp er hans efternavn)
- Intercultural Communication
Igen, nice underviser: Carmen Lee, som har proklameret, at hun før hver undervisning liiige sætter lidt musik på - sidst var det U2's Beautiful Day. God start!
- Non-verbal Communication
Jeg har faktisk kun været til en halv undervisning, men det virkede sindssygt spændende! Til gengæld er det et fag, der egentligt er over mit niveau, så jeg er også meget spændt på om jeg kan følge med!

Det betyder et skema med undervisning mandag, tirsdag og torsdag. Lækkert! Til gengæld er der virkelig meget at læse til undervisningen. I Intercultural Communication har der været cirka 80 sider til den her uge.. Men, nu ser vi hvordan det hele kommer til at gå!
De tre kommunikationsfag føler jeg mig virkelig heldig at have fået: de laver dybest set en lodtrækning mellem de, som gerne vil ind- og det, er der mange, der gerne vil!
Det bliver helt rart, at jeg ikke længere skal 'crashe' fagene, men at jeg rent faktisk er
indskrevet på dem :)


Skolebøger er virkelig dyre herovre (modsat hvad jeg havde forventet)- så for mit vedkommende bliver de helst købt brugt.
De to paperbacks her har stået mig i ca 1200 danske kroner- og de er vel at mærke brugte!
Mangler stadig bøger til to fag.. av av ;)


Vi har i dag fået os en ny støvsuger - herligt, og så absolut tiltrængt! Vi havde egentligt to støvsugere til at stå, men ingen af dem virkede. Så jeg har tyet til vores tiger-stribede kost indtil nu- den er bare ikke så satans god til gulvtæpperne.. Så hele hytten har fået en ordentlig omgang i dag. Dejligt!

I mandags hentede vi vores lille hvide vidunder hos udlejningsfirmaet: et styk hvid Chevrolet, med hele fem døre (og ikke de tre vi ellers har betalt for)!
Herligt at have en bil! Jeg gider ikke den offentlige transport herovre. Den er langsom og træls!
Og der er masser af plads i bagagerummet: vi var et smut i Walmart- og gud, hvor havde vi mange poser med ud! Far, du ville skrige bare du stod ved indgangen af Walmart- det er Kvickly gange 50 ;)

Bedstemor, tusind tak for opskriften på kagemand- den kommer jo nok i brug inden så længe! Den anden vi bagte blev ret bastant, så mon ikke opskriften fra mesteren af kagemænd kan gøre det lidt bedre! :)

I får lige et eftermiddagsbillede fra vejen at slutte af med:

søndag den 22. januar 2012

Ann-Brits fødselsdag

Ann-Brit fyldte år i går: 22 af slagsen, så vi hyggede hele dagen!


Vi startede med stort morgenbord med hjemmebag- mums!

Der blev bagt kagemand - den var god, men kommer ikke i nærheden af bedstemors! Det var også en større udfordring både ved bolle- og kagekone-bagning, at vi ikke har hverken vægt eller decilitermål. Alt er altså på øjemål og sjus!

I går var første dag med regnvejr. Gud, hvor var jeg skuffet over at vågne op til det! Heldigvis stoppede det hen på eftermiddagen, så vi gik en tur på stranden for at få lidt frisk luft, og til dels fordi Ann-Brit proklamerede, at hun ville prøve at bade på sin fødselsdag. Det droppede hun ret hurtigt igen, da hun mærkede vandet!
Lyset var helt perfekt til at tage billeder- so I did!



Det var meningen, at vi skulle grille aftensmaden, men vi havde lidt tekniske problemer med selve grillen. Det er en gasgrill, så jeg tænkte 'no probs, sådan en satan starter hver gang!'- men det er løgn. Det gør den ikke. Så efter ret meget fumlen og banden måtte jeg se mig slået og grillspydene røg på en pande.. Det smagte nu alligevel virkelig godt!



Efter middagen var det tid til kagemand med lys i (eller ved siden af, i det her tilfælde)

Røde party cups er et must herovre- de er til alle college parties,
så dem måtte vi også have med!

Aftenens sidste billede - selvom den ikke sluttede her!
Jeg kan sige så meget, som at to ud af seks af husets piger vågnede op med tatoveringer.... ja ja, her tatoverer man gerne selvom folk er fulde!

Exchange Students Party

I fredags havde en italiensk udvekslingsstuderende arrangeret fest på en bar inde i downtown - så det vrimlede med andre udvekslingsstuderende!
Det var et super cool sted kaldet Vin De Syrah indrettet i Alice I Eventyrland-stil. Virkelig flot!

Selv det at komme ind der var spøjst: man går ned af en trappe til kælderen, og når man kommer derned kan man ikke finde døren. Den er gemt bag kunstigt græs:
På billedet her er døren ret let at se, men der er ret mørkt dernede og alle går direkte hen og flår i en låst dør - inklusive os selv! Så man ender med at stå meget forvirret og kigge rundt..

Da vi fandt ind blev vi så mødt af kommentaren "Nice video performance" - der er selvfølgelig sat kamera op, så alle på baren kan grine af staklerne, der står og roder efter indgangen.. hvilket faktisk er mega skægt, når man først er kommet ind!
Tre piger, der heller ikke kunne finde døren

Det eneste trælse ved den aften var, at vi skulle med bus og trolley hjem = aftenen sluttede klokken 23. Ergo: jeg var lidt muggen over situationen- jeg hyggede mig ellers vældig godt!

torsdag den 19. januar 2012

Course Crashing

I dag var så dagen, hvor jeg rigtigt begyndte at 'crashe courses'.
I Californien har de et ret indviklet system på universiteterne i forhold til, hvordan man vælger fag. De lokale studerende får lov at vælge fag først: de indskriver sig på flere fag end de egentlig skal have, og har så knap en måned til at finde ud af, hvilke fag de ikke vil have- dem vælger de så lige så stille fra.
Det betyder imidlertid, at der er meget få valgmuligheder for os udvekslingsstuderende: vi kan kun indskrive os på fag, når der bliver pladser ledige. Ergo; lige nu er der virkelig ikke særlig meget af interesse ledigt. Det gør kun det hele mere kompliceret, at de forskellige fakulteter har forskellige regler - og ingen oplyser os rigtigt om dem! Lige nu skal vi crashe de fag, vi synes er interessante, altså møde op til undervisningen af alle de fag vi synes bare er en smule spændende, og så håbe der bliver pladser ledige. Igen: der er så forskellige regler for, hvordan man kan være heldig at blive skrevet ind.

Har fundet et par fag jeg meget gerne vil have- problemet er bare, at det er der cirka 200 andre, der også vil.. Der skulle være lodtrækning for et af dem i eftermiddag: ventede 3½ time på, at sedlen med de heldiges navne skulle blive sat op- for at få beskeden om, at de ikke liiiige var færdige med den alligevel, "Please come back tomorrow".
Ja tak, virkelig surt.


Jeg fulgtes med nogle af de andre danske piger hjem- og vi fandt på at slå et smut omkring... ja, af alle ting: Ikea. Vores undskyldning: vi skulle finde lidt smågaver til en af de piger jeg bor med- det lykkedes!
Ja, her kan man også få kjötbullar (endda også på frost), en ristet med ketter og sennep, sild, kanelsnegle, Wasa knækbrød og hvis man er heldig: rugbrødsblanding!


Apropos fødselsdag - man kan stadig lige nå at sende et kort i tide til min fødselsdag... sådan, hvis man lige skulle få lyst til det.... ;)
Min adresse er:
1179 Felspar St
San Diego
92109 California
USA

Det er bare en serviceoplysning! ;)
(og kære, skønne fætter Morten: hvis du kan pakke lidt SuperFlyers (lakridsstængerne) i din rygsæk til den tid- så ville jeg blive ret så glad. Lakrids er altså lidt en mangelvare herovre!)


Dagens gode overraskelse: His Holiness Dalai Lama besøger SDSU i foråret. Det er alligevel ret stort! Så der er ingen tvivl om, at jeg skal forsøge at fikse mig en billet til det!
Og nej, det er egentlig slet ikke noget jeg går op i - men når manden nu alligevel er på visit skulle man da være et skarn..

onsdag den 18. januar 2012

First (chaotic) day of school

I dag var min første rigtige skoledag - hvilket resulterede i et meget stort kaos og en ret så muggen Rikke. Det er lang tid siden jeg har været så sur og skuffet! Det har alt sammen noget at gøre med, at jeg ikke kan være sikker på, hvilke fag jeg får og ikke får. Herovre har de et Course Crashing System- det forklarer jeg en anden dag..
Men jeg gider egentlig ikke snakke mere om det; I får til gengæld lidt billeder fra noget meget sjovere!

Btw, dagens grin var, da Rikke Valsted skulle købe en trolley-billet til $5, og hun puttede en $20 i automaten. Den gav kun tilbage i quarters, så hun fik 60 mønter tilbage.. Det lød som om hun havde vundet jackpot!


I mandags var det Martin Luther King Day, altså en helligdag. I Danmark betyder det, at alt er lukket- herovre har de bare ekstra gode tilbud på alting.
Vi kørte en tur til den mexicanske grænse, til Las Americas som er et meget stort outlet. Der er 125 butikker og så absolut penge at spare (og penge at bruge!). Så det gjorde jeg!

Nike forretningen var vanvittigt stor- og vi brugte meget lang tid derinde


Bagagerummet på Emils bil blev godt stoppet med poser fra
Nike, Converse, Ralph Lauren, Levi's og så videre..

Fire meget glade tøser


Tirsdag var vi til møde med en masse andre danskere- og som det tit går herovre, ja så måtte vi lige ud og ha' en øl! Om tirsdagen er der 'Taco Tuesday' med billige tacos og margeritas.. det var virkelig godt og hyggeligt! Og der kom mange mennesker!
Vi endte med at være 14 danskere, der spiste sammen - og der kom flere til senere!

Dejligt store margeritas!
Men kære far: jeg var fornuftig og gik tidligt og lige hjem!
(det er også ret svært at finde en omvej, eftersom det sted vi var,
praktisk talt er vores baghave)


Vi arbejder lidt i at købe en bil, for det gør virkelig livet lidt lettere herovre - men eftersom skolen blev lidt hektisk, må det lige vente et øjeblik..
Men, åh hvor jeg håber det lykkes!

Efter 1½ times trolley- og bustur hjem og et ret så mut og trist humør, besluttede jeg, at der skulle ske et eller andet godt! Og hvad er bedre end shopping?!
Og ja, man kan shoppe mange ting: sko, værktøj (det er vel at mærke ikke noget jeg gør så meget i), elektriske køkkendimser, neglelak og andet godt.. Men jeg oppede mig lige lidt i dag - så jeg bestilte sgu lige et skydive!
Så en gang her i løbet af foråret hopper jeg endnu en gang ud fra et fly i 10,000 fods højde - jeg glæder mig allerede! :D

Det er godt nok ikke mig... endnu. Men det er, hvad jeg skal springe ud over

For resten: det sjoveste er nok næsten, at jeg har fået lokket 4 andre til at skulle med ud og skydive også! Og ingen af dem har prøvet det før.. der gik vist lige impuls-køber i den!

søndag den 15. januar 2012

En snert af hjemve...

Lørdag d 14. januar var så dagen, hvor jeg fik en smule hjemve.
Indrømmet: hjemveen startede lige da jeg ringede til fætter Stefan og ønskede tillykke.
Indrømmet: hjemveen sluttede lige da jeg så på uret og tænkte "Ha, nu ligger de allesammen med tømmermænd!"


Lørdag havde jeg aftalt at se college basket (altså universitetsbasket) med min nye veninde Sonja. Spændingen var stor- for jeg havde ingen ide om, hvad jeg skulle forvente. Viejas Arena er SDSUs egen basket "hal"- det er ikke bare en hal. Arenaen er enorm!
Bare uden for selve arenaen var stemningen sat: grillmad, cola og merchandise i alle afskygninger! Folk var i virkeligt godt humør.
Jeg faldt en smule udenfor, eftersom jeg ikke havde en trøje på med skolens eller holdets logo- for det har ALLE. Så næste kamp bliver for mit vedkommende iført en eller anden form for skole- eller spillertrøje!


Arenaen, før kampen

Under kampen

Sonja, min tyske veninde, fik sin amerikanske room mate til at tage os med ind. Hun vidste præcis hvor vi skulle side: the student section, hvor de studerende fra SDSU sidder (eller faktisk står de op og hujer under hele kampen!). Wow, de gi'r den gas når deres hold spiller!
De har ret mange slagsange of traditioner- og Sonja og jeg fattede ikke halvdelen af dem! En gut kiggede på mig og sagde "First game?"- egentlig var det mere en konstatering end et spørgsmål..
Men jeg må sige, at jeg på ingen måde blev skuffet over kampen og atmosfæren! Der var alt, hvad man tænker hører til: journalister, kamerafolk, skøre fans, et hav af dommere og cheerleaders. Det var en super fed oplevelse!

Kampen var mellem SDSU og Las Vegas, dvs. Aztecs vs. Rebels.
Der var totalt udsolgt- 12.414 tilskuere. Det er ret godt gået må man sige! Specielt når man sætter det i forhold til AGFs kampe i Superligaen, hvor de i snit kan skrabe 10.000 tilskuere sammen..
Kampen var virkelig spændende: Aztecs og Rebels er begge tophold og fulgtes meget tæt. Men i absolut sidste sekund scorede Aztecs og vi vandt :)
Vanvittigt fed oplevelse; meget amerikansk, spændende og sjovt. Det er bestemt ikke sidste gang jeg spenderer en lørdag eftermiddag sådan!


Vi er så heldige at Felspar St ligger lige ved siden af gaden med alle barerne. Og man skal jo udforske lokalmiljøet når man er i et fremmed land.. So we did!

Rikke, Christina, mig selv og Emil - faktisk læser vi sammen i Aarhus,
og er nu tilfældigvis endt med at bo ret tæt på hinanden her i San Diego

De tre til venstre er Ann-Brit, Lene og Christina, som jeg bor med.
Rikke, bag mig, læser jeg med i Aarhus

Chris og jeg foran Ramone's - meget glade!

Ramone's = vores nabo. Og det er uden lyv: vi ser ned på den fra køkkenvinduet.
Vi har elsket Ramone's fra første øjeblik. Først var det nok mest fordi, vi grinte lidt af, at det er sådan et lille farverigt skur. Men det viser sig, at det er et af de bedste steder at få mexicansk :)
En Californian Burrito er absolut delicious! Menukortet er stort og en smule uoverskueligt, men så må man jo bare prøve sig frem.. Det skønne er, at der er døgnåbent- så uanset hvornår man bare må have mad fra Ramone's, ja så kan man få det!


Selvom de ikke har så langt hjem, overnattede Rikke og Emil i stuen. Vældig hyggeligt!

fredag den 13. januar 2012

Cruising the beach

Thirsty Thursday var en succes! I aftes tog vi på en bar, som vi havde hørt var ret god; og ja, det var den. Vi var kommet ind, havde fået vores første øl og sad i baren og snakkede. Jeg lagde godt mærke til, at folk begyndte at samle sig tæt omkring selve baren (og dermed os), men tænkte ikke videre over det, indtil en aussie vi mødte i bussen spurgte "Are you ready?!"- jeg lignede et kæmpe spørgsmålstegn! Men The Beachcomber har åbenbart to timer med $1 drinks om torsdagen.. så der blev gået hårdt til den i baren de næste par timer!
Virkelig et hyggeligt sted med masser af mennesker og god stemning. Alle barer og natklubber lukker kl 2 herovre- og det er næsten en fordel når man har et "jeg er en Rosenlund og går aldrig hjem"-gen med sig!

Jeg fik mit nye lækre, fine kamera den anden dag. Og jeg elsker det! Det tager nogle virkelig flotte billeder- så nu skal jeg bare lære at betjene det ordentligt ;)

Naboen har sat en lilje nedenfor vores trappe- perfekt når man skal lege med sit nye kamera!

I vores garage står der tre beach cruisers, so we took them out for a spin!
Vi drejede til venstre på Felspar St og endte... ved stranden. Herligt!
(beach cruiser= cykler man kun kan cruise stille og roligt rundt på)

Det her billede gør faktisk ikke vejret ret; der har været fuld sol og absolut ingen skyer til at skygge i dag. Varmt og lækkert må man sige!
Vi kørte et langt stykke langs med vandet før vi stoppede ved et stort supermarked. De har bare alt herovre! Der blev vekslet en del "Ej, se lige det her" og "Wow, der er meget can goods" under vores indkøb..

torsdag den 12. januar 2012

City Tour with SDSU

I dag var så dagen, hvor SDSU arrangerede rundtur i San Diego.
Jeg hoppede på en bus, uden de andre danske piger - så var der ligesom større chance for at møde nogle andre! And it worked :)

Det her er La Jolla Caves (udtales 'La Hoy'a) - masser af sæler og meget smukt


Herovre vinterbader man også- man svømmer liiige en tur over bugten. Ret hardcore!


Byens anden-højeste punkt, Mount Soledad, er prydet af et stort hvidt kors. Der er åbenbart meget stor diskussion om det skal blive stående pga 'seperation of state and church'


Udsigten fra Mount Soledad



Sidst var vi et hurtigt smut i Balboa Park.
De fire på billedet var nogle tyskere jeg faldt godt i snak med


Det sidste stop, Balboa Park, er en kæmpe park. KÆMPE! Inden i parken ligger blandt andet San Diego Zoo, som er en af verdens bedste zoo'er. Parken har også sine egne små trams (busser) der kører folk rundt - selv en app har den!

På turen fik jeg snakket med en del andre, hvilket var rigtig rart og hyggeligt! Her er mange danskere, men her er endnu flere tyskere! Flere af dem faldt jeg rigtig godt i snak med, bl.a. de fire på billedet over.
Det fede ved andre udvekslingsstuderende er, at de heller ikke kender andre- og derfor er super åbne og venlige! Det er Thirsty Thursday herovre, og i aften skal jeg møde Martin og Laura til en margherita på Mission Beach. Lørdag inviterede nogle af de andre piger mig med til basket på SDSU - så vi smuttede lige hen og fik billetter. Det glæder jeg mig til!