tirsdag den 3. april 2012

Spring break - part 2

Så er det vist tid til at fortælle lidt mere om vores ferie!

Søndag 25. Marts

Søndag var vejret slet ikke med os, så Santa Monica fik lov at være som den nu engang var, og turen gik videre til Santa Barbara.

Santa Barbara var også meget rainy; vi gik lidt op og ned af hovedgaden, sukkede efter varm kaffe og var en tur på molen. Men alting er bare lidt mere trist og lidt mere gråt i regnvejr.
Aftensmåltidet blev indtaget på en italiensk restaurant kaldet Palazzio. Og det kan anbefales!
Pasta carbonara og det lækreste hvidløgsbrød (nybagt fra ovnen hvert 10. minut- ja tak!)



 Teksten på billedet lyver... vi kunne på ingen måde spise op! Faktisk var der mere end rigeligt til at vi kunne få rester i San Francisco også. Så det kom med i en doggybag!







Mandag 26. Marts
Til gengæld vågnede vi op til lækkert solskin og med fornyet humør begav vi os en tur hen ad stranden!
 Vi mødte en lille lystbådehavn..

 Det ser meget messy ud her; men var faktisk rigtig hyggeligt og fint.

 Vi fandt en bænk og satte os lidt og nød solen.
Det var tiltrængt at blive varmet lidt igennem!

Utroligt smukke omgivelser; bjerge og vand så langt øjet rakte

Solvang
Turen gik videre mod San Francisco - men ikke før et stop i Solvang.
Solvang er en lille by, der i sin tid blev grundlagt af danske immigranter, og som har bevaret sit danske islæt vældig godt.

En stor del af gadenavnene er danske, det samme er forretningerne, og husene ligner på ingen måde amerikanske huse. Se selv her:

 Restaurant Bit ó Denmark
(de havde hakkebøffer på kortet!)

 
 Hmm, og hvad er et 'smorgasbord' så egentlig?! Jo, det er saftsuse mig et smørrebrøds-bord!
Det skulle på ingen måde gå ubemærket hen - og jeg måtte ind og se på sagerne!
Åh et dansker-hjerte smelter når det ser sådan noget her!

 Det var altså helt ligesom at være tilbage på en gammel dansk kro!

Der var ikke andet for, end at vi måtte have en omgang smorgasbord. Bum. Basta. Så Tabea og Sonja måtte pænt vente mens 2*Rikke og Louise fik hentet sig en bakke mad (som vi så kunne spise i det fri sammen med tyskerne, som bestemt ikke synes det så nær så lækkert ud som vi syntes).

 Det lyder langt ude: men det er lang tid siden jeg har været så glad, som da jeg smurte mig madderne under dette måltid. Vi var alle tre helt opslugte og kunne ikke snakke om andet end hvor lækkert det smagte!
Det var selvfølgelig ikke som mors hjemmelavede (specielt ikke frikadunserne), men det er det tætteste, jeg har været på dansk mad længe.

De sørgelige rester...

Amerikanerne oversætter selv Solvang til 'Sunny Fields' og det må man sige der var; solen skinnede fra en skyfri himmel, og mit danske hjerte blev varmet godt og grundigt igennem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar